Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ініціатива уряду про внесення змін до нормативних актів, які регулюють діяльність автостанцій, зашкодить, насамперед, пасажирам»

16 грудня 2016 року, 21:40

Ініціатива Кабінету міністрів про внесення змін до основних нормативних актів, які регулюють діяльність автостанцій в Україні, зашкодить, насамперед, пасажирам. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, коментуючи ініційовані на сайті міністерства інфраструктури громадські слухання щодо пропонованих змін у діяльності автостанцій.

Зокрема, такі зміни передбачають скасування попереднього та додаткового обстежень автостанцій, запровадження нерегульованого підвищення станційного збору, а також визначення маршрутів та зупинок на розсуд перевізника, скасування вимог щодо своєчасної подачі автобусів та низку інших  норм.

 «Таке рішення може призвести до безладу в пасажирських перевезеннях,  до безконтрольної діяльності нелегальних перевізників, на яку не зможуть вплинути ані центральна, ані місцева влада. Бо, де, наприклад, гарантія, що, не маючи зобов’язання узгоджувати маршрути, перевізники одразу ж не скасують невигідні їм маршрути? А визначення зупинок на розсуд перевізників призведе також до заторів на вулицях великих міст, - підкреслив Віталій Кличко. -  Така ініціатива уряду зашкодить, насамперед, пасажирам, для яких створить великі незручності. Тому, я вважаю, потрібно зважено підходити до нововведень, які стосуються інтересів і комфорту багатьох українців. І уряд не повинен підтримувати подібну ініціативу», - зазначив мер Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]