Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Між станціями метро «Теремки» та «Либідська» курсують наразі 82 автобуси та 20 тролейбусів. Фахівці виконують необхідні дослідження, щоб терміново приступити до ремонту тунелю

11 грудня 2023 року, 19:16

Від станції метро «Теремки» до станції «Либідська» столична влада екстрено організувала роботу наземного громадського транспорту за трьома маршрутами, що дублюють рух метро. Наразі курсують 82 автобуси та 20 тролейбусів. А фахівці виконують необхідні дослідження, щоб терміново приступити до ремонту тунелю. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Київ».

«Ми терміново зачинили ділянку тунелю, аби упередити виникнення надзвичайної ситуації. Приблизний термін проведення відновлювальних робіт – до 6 місяців. Тому в екстреному порядку, на період ремонту, організували роботу наземного громадського транспорту від станції метро «Теремки» до  «Либідської» за трьома маршрутами, що дублюють рух метро. Наразі на маршрутах курсують 82 автобуси (інтервал руху 1 хвилина) та 20 тролейбусів (інтервал руху 3 хвилини). Рух поїздів «синьої» гілки метрополітену здійснюється від станції «Героїв Дніпра» до станції «Либідська» за встановленим графіком. Усі станції метро, зокрема і зачинені, без жодних змін працюють як укриття у випадку оголошення повітряних тривог», – підкреслив Віталій Кличко.

Мер столиці зазначив, що наразі внесено зміни в роботу світлофорних об’єктів для надання права пріоритетного проїзду рухомому складу громадського транспорту на вулиці Васильківській та проспекті Голосіївському. Також додатково організували рух наземного транспорту коротким кільцем (Либідська-Деміївська-Голосіївська) між станціями  «Либідська» та «Деміївська» – для забезпечення сполучення між станціями метрополітену.

Зараз фахівці метрополітену продовжують виконання першочергових протиаварійних заходів. Зокрема, посилення тунелю з середини із встановленням опорних металоконструкцій. Виконують необхідні дослідження, щоб терміново приступити до ремонту тунелю.

Разом із цим триває робота зі встановлення причин виникнення аварійної ситуації із залученням профільних установ. Попередньо причиною називають порушення, допущені у процесі будівництва тунелів. Точні висновки будуть отримані після проведення експертизи.

Нагадаємо, у п’ятницю, 8 грудня із міркувань безпеки та з урахуванням технічного стану тунелю вимушено зупинили рух поїздів на ділянці синьої гілки метро між станціями «Теремки» – «Деміївська».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]