Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

В.Прокопів: Київ здобув нагороду “12 зірок” від Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи

08 лютого 2018 року

В.Прокопів: Київ здобув нагороду “12 зірок” від Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи

Українська столиця отримала нагороду “12 зірок” від Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи. Ця відзнака присвоюється містам, які демонструють значні досягнення  місцевої влади у залученні громади до розвитку місцевої демократії та приєднується до Європейського тижня місцевої демократії. У 2017 році учасниками конкурсу стали сімдесят чотири міста з 20 країн. Про це сьогодні на початку пленарного засідання повідомив заступник міського голови — секретар Київради Володимир Прокопів, передаючи відповідний сертифікат меру столиці.

“Хочу зазначити, що ми вперше долучилися до проведення Європейського тижня місцевої демократії. І одразу ж гарно себе зарекомендували, здобувши головну нагороду — 12 зірок.  У 2017 році основною темою ЄТМД була участь громадськості у розвитку місцевої демократії. А тут ми справді маємо чим пишатися. Громадський бюджет,  електронні петиції, місцеві ініціативи та громадські слухання — саме за допомогою цих інструментів ми залучаємо громаду до управлінських процесів на місцях”, - зазначив заступник міського голови — секретар Київради Володимир Прокопів.

Загалом у рамках Європейського тижня місцевої демократії у столиці було проведено більше 30 загальноміських подій, а також понад 100 заходів у всіх 10 районах міста. Йдеться про круглі столи, форуми, фестивалі, майстер-класи, ворк-шопи, дні відкритих дверей, тощо. Загальноприйнято, що ЄТМД триває близько тижня на початку жовтня. Київ же проводив різні заходи понад півтора місяця.

“По місту було розміщено близько 500 рекламних носіїв з інформацією про проведення ЄТМД. Під заходи ми виготовили спеціально понад 15 000 брошур. Ми провели Молодіжні форуми «Крок до взаємодії» та «М-18». Також відбувся Міжнародний фестиваль культур народів світу за участю більше 30 дипломатичних представництв і діаспор. Окрім того, у  вересні, під час офіційного відкриття ЄТМД, в мерії відбулася зустріч з главою офісу Ради Європи Мортеном Енбергом, де було досягнуто домовленостей про співпрацю і спільну роботу над Проектом Ради Європи «Сприяння участі громадян в демократичному процесі прийняття рішень”, - зазначила керівник Управління з питань децентралізації, розвитку місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків Київради Марина Чернишова.

Вручення нагород та щорічна координаційна зустріч учасників ЄТМД відбулася 5 лютого в Парижі. Учасники мали нагоду представити свою діяльність, а також  обговорити тему Європейського тижня місцевої на 2018 рік.

До слова, цьогоріч Київ також подав заявку на отримання Премії Європи та має великі шанси її здобути. Це нагорода за найбільш активну участь в просуванні європейського ідеалу.

Детальніше із переліком заходів у рамках проведення Європейського тижня місцевої демократії можна ознайомитися за посиланням: http://kievcity.gov.ua/done_img/f/%D0%A0%D0%9A%D0%9C%D0%93-667-01092017.PDF

Європейський тиждень місцевої демократії — щорічна подія серед держав-членів Ради Європи, в рамках якої місцеві органи влади проводять різноманітні заходи, спрямовані на поглиблення діалогу з громадою та її залучення до управлінських процесів на місцях.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]