Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Земельна комісія погодила ДПТ Дарницького району у межах Дніпровської набережної, вул. Здолбунівської та просп. Петра Григоренка

30 травня 2017 року

Земельна комісія погодила ДПТ Дарницького району у межах Дніпровської набережної, вул. Здолбунівської та просп. Петра Григоренка

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування депутати погодили затвердження детального плану території у межах Дніпровської набережної, вул. Здолбунівської та проспекту Петра Григоренка в Дарницькому районі Києва.

Відповідний ДПТ охоплює територію 226,97 га.

У межах ДПТ проектна територія поділяється на 6 кварталів, утворених магістралями районного значення та вулицями Канальна, Клеманська, Здолбунівська, Причальна та Сортувальна.

Передбачається формування комплексної забудови для орієнтовної кількості населення – 35 тисяч осіб.

Для цього планується будівництво дев’яти дитсадків, трьох загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів, а також ще однієї початкової школи. Кількість місць на розрахунковий період в загальноосвітніх школах складатиме 4640, в дитячих садках – 1380.

Крім цього, передбачено будівництво бізнесово-торгівельних розважальних центрів: один між вулицею Здолбунівською та Дніпровською набережною, інший - поруч із зупинкою міської електрички вздовж вулиці Канальної.

Документом також запроектовано створення лікарні на 330 ліжок зі станцією швидкої допомоги.

У межах ДПТ передбачено озеленення кварталів та двох парків районного значення навколо озера Корольок та озера Нижній Тельбін.

Економічною моделлю ДПТ передбачено створення біля 14 тисяч робочих місць.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]