Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Земельна комісія створила робочу групу, яка перевірить законність будівництва на Половецькій, 4

26 квітня 2016 року

Земельна комісія створила робочу групу, яка перевірить законність будівництва на Половецькій, 4

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування депутати розглянули проект рішення щодо визнання таким, що втратило чинність, рішення Київради від 15.12.2011 № 940/7176, яким ділянка на вулиці Половецькій, 4 була передана ТОВ «МФК «Едельвейс».

За вказаною адресою компанія планувала збудувати 27-поверховий адміністративно-житловий будинок. Крім цього передбачалося звести приміщення громадського, розважального та торговельного призначення з наземними і підземними паркінгами — йдеться у пояснювальній записці.

«До мене звернулися мешканці мікрорайону Татарка з громадською ініціативою про розірвання договору оренди з недобросовісним забудовником на Половецькій. Тут уже багато років стоїть занедбана зелена зона, її частково обнесли будівельним парканом, але будівництво запланованого об’єкта так і не розпочалося. Більше того, під час вивчення питання з’ясувалося, що процес набуття прав на цю ділянку відбувся непрозоро, з грубими порушеннями законодавства. А тому про будівництво багатоповерхівки не може йти мова», – говорить депутат Київради, який є суб'єктом подання даного рішення, Дмитро Банас.

У пояснювальній записці зазначається, що рішення Київради, яким забудовнику передали землю на Половецькій, давно втратило чинність. Протягом двох років від зацікавленої особи не надійшло звернення про укладення договору оренди землі. А отже, згідно з чинним законодавством, рішення має автоматично анулюватися.

Також у проекті рішення пропонується на місці незаконної забудови створити сквер.

Розглянувши зазначений проект рішення, депутати профільної комісії вирішили створити робочу групу, яка дослідить ситуацію, що склалася на Половецькій, 4.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]