Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Департамент фінконтролю провів 33 аудити, порушень виявлено на 403,2 млн грн

06 вересня 2016 року

Департамент фінконтролю провів 33 аудити, порушень виявлено на 403,2 млн грн

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати заслухали звіт Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту виконавчого органу Київради (КМДА) за I півріччя 2016 року.

За інформацією директора Департаменту Оксани Колтик, було проведено 33 аудити підприємств, установ та організацій комунальної форми власності та інших суб'єктів, які використовують комунальні ресурси, з них 19 планових та 14 позапланових. У результаті:
- виявлено фінансових порушень на загальну суму 403,2 млн грн;
- встановлено втрат внаслідок допущення фінансових порушень та неефективних управлінських рішень на загальну суму 270,8 млн грн;
- відшкодовано втрат та усунуто інших порушень на суму 4,1 млн грн;
- попереджено втрат на суму 7,9 млн грн.

Також проводилась поточна перевірка обсягів та вартості виконаних ремонтно-будівельних та проектних робіт. Зокрема, було виявлено та попереджено завищення вартості будівельних робіт на суму 12,2 млн грн.

“За перше півріччя цього року передано до правоохоронних органів 15 матеріалів аудитів. Всього, за моєю інформацією, станом на 30 червня по перевірках, які проводив Департамент, зареєстровано 94 кримінальних провадження. З них, по матеріалах аудитів, закінчених у І півріччі 2016 року – 6 кримінальних проваджень”, - зазначила директор Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту виконавчого органу Київради (КМДА) Оксана Колтик.

За інформацією прокуратури м. Києва, підготовлено 16 повідомлень про підозру відповідальним у правопорушеннях особам, 4-х осіб оголошено у розшук, по 6 кримінальних провадженнях обвинувачувальні акти передано до суду, 28 матеріалів знаходяться на судовій експертизі.

“Наразі найактуальнішими ризиками, де можуть виникнути теми корупції та зловживань, залишаються: пайова участь, недотримання порядку оренди комунального майна, неефективність закупівель та управління об'єктами комунальної власності. Аби мінімізувати ризики, необхідно притягти до кримінальної відповідальності всіх порушників. Що позитивно — Департамент активно працює над превентивними заходами, зокрема запроваджено новий елемент попереднього контролю з метою запобігання ризику недоотримання коштів до міського бюджету від сплати пайової участі. Також напрацьовано новий порядок залучення, розрахунку розмірів і використання коштів пайової участі”, - говорить голова постійної комісії Кивради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Странніков.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]