Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Керівник апарату КМВА Дмитро Загуменний позиватиметься через оприлюднення на сайті ДБР недостовірної інформації

27 грудня 2023 року, 11:04

Керівник апарату Київської міської військової адміністрації Дмитро Загуменний позиватиметься через розповсюдження недостовірної інформації, оприлюдненої на офіційному сайті ДБР, що він нібито незаконно відряджав і сприяв підготовці «липових» відряджень депутатам Київради. Про це він зазначив на своїй сторінці у Facebook.

«Готую цивільний позов про спростування недостовірної інформації, оприлюдненої на офіційному сайті Державного бюро розслідувань та розповсюдженої в медіа про те, що я нібито незаконно відряджав депутатів і сприяв підготовці «липових» відряджень депутатам Київради. Ця інформація абсолютно не відповідає дійсності та матеріалам, які підготували органи слідства», – зауважив він.

Дмитро Загуменний написав, що його звинувачують у начебто «сприянні в ухиленні військовослужбовцями від несення обов’язків військової служби». Ці ⁠звинувачення базуються на тому, що у квітні 2022 року він підготував проєкт листа про направлення військовослужбовців до КМВА, який у подальшому був підписаний керівником КМВА.

«Щодо цієї справи мене вже неодноразово допитували протягом року, також допитували велике коло осіб, проводили обшуки. Я повністю сприяв слідству. Тому не розумію, навіщо в п’ятницю вночі групою з близько 10 правоохоронців потрібно було вдиратися до мене додому та лякати родину. Проводити обшук без ухвали суду!» – акцентував Дмитро Загуменний.

Керівник апарату КМВА також підкреслив, що такі дії є системною дискредитацією та тиском на нього й залякуванням його родини.

Окрім того, Дмитро Загуменний наголосив, що з першого дня повномасштабного вторгнення російських окупантів він сумлінно виконував свої посадові обов’язки та всіляко сприяв забезпеченню оборони столиці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]