Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На київському сміттєспалювальному заводі «Енергія» продовжують проєкт хімводоочищення, що дозволить підвищити екологічність роботи заводу

25 квітня 2024 року, 18:59

На сміттєспалювальному заводі «Енергія» продовжують проєкт встановлення системи хімічного очищення димових газів. До кінця цього року там планують виконати роботи, які дозволять підвищити екологічність діяльності двох котлоагрегатів. Київ рухається в напрямі приведення рівня шкідливих викидів у відповідність до європейських екологічних норм і стандартів. Це визначено в Директиві Європейського Союзу про промислове забруднення. Про це під час пресбрифінгу з теми підготовки міста до наступного опалювального сезону заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Посадовець наголосив, що завод не лише утилізує побутові відходи, що утворюються в столиці, але й продукує теплову енергію. Тепло в результаті спалення відходів перетворюють на гарячу воду для мешканців мікрорайону Позняки.

«Ще до повномасштабної війни ми розпочали модернізацію на сміттєспалювальному заводі «Енергія» – встановлення сучасної системи, яка дозволяє очищувати викиди. Попри воєнний стан, ці роботи у столиці продовжили. Цього року плануємо виконати досить складні технічні роботи: два котлоагрегати будуть оснащені на сучасні екологічні стандарти. Адже європейські норми в частині роботи таких підприємств досить суворі, і ми маємо амбітні плани відповідати цим вимогам», – повідомив Петро Пантелеєв.

За його словами, на сьогодні в межах проєкту на заводі виконаний монтаж рукавних фільтрів двох пускових комплексів, встановлені реактори, адсорбери, охолоджуючі башти тощо. Під час підготовки до зими на «Енергії» також виконають комплекс поточних ремонтів трьох котлоагрегатів, димової труби, бункера твердих побутових відходів, кранів і шлакового відділення.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]