Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У межах двомісячника з благоустрою проінспектували Оболонський та Подільський райони столиці (+фото)

25 квітня 2024 року, 18:31

Сьогодні, 25 квітня, в Києві інспектували Оболонський та Подільський райони в межах весняного двомісячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану. Мета таких об’їздів – виявляти проблемні локації, впорядковувати їх та забезпечувати подальший контроль. Дбати про порядок на конкретних територіях має кожен без винятку балансоутримувач незалежно від форми власності. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

«Практика свідчить, що в кожному районі можна спостерігати як впорядковані місця, так і занедбані двори чи провулки поруч. Наприклад, зараз в Оболонському районі триває ремонт проспекту Володимира Івасюка: фахівці оновлюють дорожнє покриття, демонтують тимчасові споруди, що часто породжували антисанітарію. І зовсім поряд – підземний перехід, де має проводитись реконструкція, утім процес затягується через те, що підрядника не контролюють. Фіксуємо покинуті кількаповерхові будівлі з дворами, що перетворились на смітники. Балансоутримувач – один з вищих навчальних закладів», – зазначив Петро Пантелеєв.

Він заявив, що такі випадки є наслідком тотальної недбалості. Завдання районних і міських служб це вирішувати і активніше залучати підприємства, організації та інших відповідальних до впорядкування територій.

Нагадаємо, весняний двомісячник з благоустрою триватиме до 20 травня. У цей період активно наводять лад і впорядковують території, зокрема, ліквідовують стихійні звалища. Крім того, роботи ведуться на локаціях, щодо яких скаржилися містяни.

Як раніше повідомляв директор Департаменту територіального контролю міста Києва Михайло Буділов, до великої міської толоки 20 квітня долучились майже 8 тисяч громадян, прибравши разом 7 500 кубометрів сміття.

Обстеження Оболонського та Подільського районів у межах весняного двомісячника з благоустрою (фото – КМДА, Любов Голуб’ятнікова)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]