Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У «Київському зоопарку» розповіли, як херсонські лемури отримали нову домівку в КиївЗоо (+фото, відео)

24 листопада 2023 року, 10:10

Під час чергового рашистського обстрілу Херсона було зруйновано місцевий зоокуточок. Внаслідок атаки котячий лемур Адам отримав контузію, опіки та поранення. Завдяки волонтерам з Центру порятунку диких тварин постраждалого лемура перевезли до Києва. Як інформує КП «Київський зоопарк», у березні 2023 року тварину передали на лікування та реабілітацію до КиївЗоо.

«Тварина йшла на поправку, але ми бачили, що лемур сумує і тужить. Причина його туги з’ясувалась через пів року, коли на новини про Адама відгукнулась волонтер Яна. Вона, як виявилось, знайшла його кохану херсонську подругу Джулію та привезла її до КиївЗоо», – зазначає підприємство.

Наразі закохані хвостаті отримали нову велику домівку та екзотичного сусіда – африканського дикобраза на ім’я Друід, якого раніше також було врятовано.

Окрім нової пари, в КиївЗоо мешкає велике сімейство з 19 котячих лемурів. П’ять із яких – потомство, отримане цьогоріч. Пізніше фахівці столичного зоопарку познайомлять Адама і Джулію з великою лемурячою родиною, до якої згодом вони доєднаються.

Подивитися, як облаштувалися хвостаті в новій великій домівці, можна в зимовій залі Острова Звірів щодня:

  • у понеділок – з 12:00 до 15:00;
  • з вівторка до неділі – з 10:00 до 15:00.

Звертаємо увагу, що на території зоопарку дозволено перебувати до 16:30.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]