Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У музеї Максима Рильського відзначать автора кращого художнього перекладу творів світової літератури

03 жовтня 2016 року, 18:31

4 жовтня о 12:00 Департамент культури Київської міської державної адміністрації та Київський літературно-меморіальний музей Максима Рильського презентують вручення премії Кабінету Міністрів України імені Максима Рильського за кращий художній переклад творів світової літератури українською мовою у 2015 році. На церемонії будуть присутні лауреати премії ім. Максима Рильського попередніх років, відомі письменники та науковці, представники Посольства Королівства Бельгії, Держтелерадіо України та українські видавці.

Цьогорічним лауреатом премії визнано Івана Рябчія за переклад з французької мови книги Еріка-Емануеля Шмітта «Двоє добродіїв із Брюсселя», що побачила світ у 2014 році. За цю роботу він також був нагороджений премією ім. Григорія Сковороди Посольства Франції в Україні та Міністерства закордонних справ Франції за кращий переклад з французької мови на українську.

Перекладач і письменник Іван Рябчій, зокрема, подарував українському читачеві твори Жоржа Екаута, Анатоля Франса, Мішеля Уельбека, Жана-Люка Утерса, Анрі Бошо, Патріка Модіано, Ясміни Рези. Митець також є одним із засновників та виконавчим директором Першого міжнародного фестивалю мистецтв «Anne de Kiev Fest».

Місце проведення: Меморіальна вітальня Київського літературно-меморіального музею Максима Рильського, вул. Лаврська, 9.

Довідки за телефоном: 525-24-71.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]