Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столичних комунальних підприємствах попередили фінансових порушень на півмільйона гривень

19 грудня 2016 року, 18:22

За 9 місяців поточного року Департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту закінчив 54 аудити, з них 33 планових та 21 позаплановий. За словами першого заступника голови КМДА Геннадія Пліса, за їхніми результатами виявлено фінансових порушень на загальну суму 469,3 млн грн.

«Аудитами встановлено, внаслідок допущення фінансових порушень та неефективних управлінських рішень, втрат на загальну суму 278,3 млн грн, відшкодовано втрат та усунуто інших порушень на суму 22,4 млн грн (у тому числі за 9 місяців 2016 року – 20,5 млн грн, та за рахунок минулих періодів – 1,9 млн грн) та попереджено втрат на суму 23,7 млн грн», – зазначає Геннадій Пліс із посиланням на дані профільного Департаменту.

«Загалом треба зауважити, що нам вдалося налагодити гарну співпрацю з правоохоронними органами щодо відповідного реагування на передані Департаментом матеріали. Так, за 9 місяців поточного року до правоохоронних органів передано 22 матеріали аудитів. З них за матеріалами аудитів, закінчених у 2016 році – 18», – наголосив перший заступник голови КМДА.

Усього, станом на кінець вересня цього року, за матеріалами аудитів Департаменту зареєстровано 93 кримінальних проваджень або вони долучені до матеріалів існуючих кримінальних проваджень. З них за матеріалами аудитів, закінчених за 9 місяців 2016 року, – 13 кримінальних проваджень.

«Київ є абсолютним лідером за цими показниками, і вони вкотре доводять серйозність намірів команди мера у боротьбі з корупцією», – підкреслив Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]