Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Новий комунальний транспорт Києва – альтернатива приватним маршруткам, технічний стан яких не відповідає сучасним вимогам»

03 лютого 2017 року, 20:30

Новий комунальний транспорт Києва – це альтернатива приватним маршруткам, технічний стан яких не відповідає сучасним вимогам безпеки та комфорту. Про це заявив у інтерв’ю телеканалу «Київ» мер столиці Віталій Кличко.  

«Ми закуповуємо для столиці сучасний транспорт, щоб мешканці міста могли комфортно та швидко пересуватися Києвом. Минулого року ми закупили 61 тролейбус, 50 автобусів і 10 нових трамваїв. Таким чином, кожен четвертий трамвай на Борщагівській швидкісній лінії – новий. І ми продовжимо оновлювати міський комунальний транспорт, аби він став гарною альтернативою приватним перевізникам, які зараз підвищують ціни на проїзд»,  – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що місто в співпраці зі Світовим банком розробило нову транспортну систему столиці.

«Ми відкриваємо нові магістральні маршрути за рекомендацією спеціалістів Світового банку. Один із них з’єднає станції метро «Чернігівська» та «Політехнічний інститут», а другий курсуватиме між Контрактовою площею та вулицею Смолича. Інтервал руху – 3-4 хвилини», – розповів міський голова.

Мер Києва також зазначив, що у мешканців столиці обурення викликало підвищення цін на проїзд приватними перевізниками.

«Ми не впливаємо на тарифи приватних перевізників, однак ми пропонуємо киянам альтернативу – сучасний і комфортний комунальний транспорт у столиці. І вартість проїзду в комунальному транспорті значно нижча, та й технічний стан маршруток не відповідає сучасним вимогам.  Впевнений, що вже найближчим часом сучасний комунальний транспорт зможе замінити застарілі маршрутки у Києві», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]