Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Проведення «Євробачення-2017» у Києві надасть додаткового стимулу для економічного розвитку столиці

03 лютого 2017 року, 20:41

Проведення «Євробачення-2017» у Києві надасть додаткового стимулу для економічного розвитку столиці. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі каналу «Київ». 

«Євробачення» – це і можливості для подальшого розвитку нашого міста. У травні Київ стане європейською музичною столицею», – сказав Віталій Кличко. 

Мер столиці висловив переконання, що Київ отримає значні дивіденди від проведення конкурсу.

«Це промоція нашого міста і нашої країни у всьому світі. Музику люблять всі. Понад 200 мільйонів людей дивилися останнє «Євробачення». І моє завдання як мера залучати якомога більше подій у місто – культурних, спортивних, економічних. Це додатковий стимул для розвитку для нашого міста», – додав Віталій Кличко. 

Мер Києва наголосив, що люди приїздять до міста, зупиняються в готелях, витрачають кошти на перебування в столиці Україні, а після свого від'їзду у себе на батьківщині діляться враженнями про Київ. Віталій Кличко додав, що, на жаль, туристична галузь в українській столиці поки не повністю використовує той великий потенціал, який у неї є.

«Я впевнений, що «Євробачення» дасть поштовх для економічного розвитку нашого міста», - наголосив міський голова. Він нагадав, що минулого року зі столичного бюджету було виділено на проведення конкурс 50 млн грн, а цього планується виділити 150 млн грн, а також вкладаються значні фінанси в розвиток інфраструктури. Зокрема, будуть проведені ремонтні роботи на Русанівській набережній, вул. Раїси Окіпної, вул. Митрополита Андрея Шептицького, відремонтують дороги до аеропортів тощо.

«Ми робимо Київ сучасним містом. При цьому для нас важливо, щоб місто не втратило своїх історичних цінностей», - підкреслив Віталій Кличко. 

Мер Києва також додав, що Київ гідно підготується до проведення «Євробачення» попри те, що залишилось не дуже багато часу.

«Ми встигнемо все. Ми вже працюємо 24 години на добу. Місто буде підготовлене», - зауважив Віталій Кличко. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]