Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко відзначив громади, які прихистили найбільшу кількість внутрішніх переселенців

05 грудня 2023 року, 15:45

Мер Києва, голова Асоціації міст України Віталій Кличко під час ХVІI Українського муніципального форуму, що відбувається у столиці, нагородив відзнаками «Людяна Громада» 15 громад – членів АМУ, які прихистили найбільшу кількість внутрішніх переселенців.

Також Подяки за допомогу у впровадженні реформи з децентралізації та підтримку місцевого самоврядування України отримали Програма U-Lead з Європою та Проєкт Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи «Посилення демократичного врядування на місцевому рівні в Україні».

«Хочу подякувати кожному, хто в умовах воєнного стану продовжує розвивати відкрите врядування, працювати спільно з мешканцями громад, забезпечувати життя і сервіси в громадах. Війна – не причина зупинитись у розвитку і втіленні необхідних змін. І наші муніципалітети це розуміють. Сільські, селищні, міські ради активно допомагають військовим і волонтерам, опікуються внутрішньо-переміщеними особами, розпочали опалювальний сезон, допомагають працювати в цих умовах бізнесу. І все це – під вибухами, в умовах постійних загроз. Навіть той факт, що у громад забрали військовий ПДФО, не зупинить наших зусиль щодо розвитку. А також нашу взаємодію з інститутами громадянського суспільства, з військовими, нашу єдність. Для муніципалітетів відкрите врядування – це не гарні слова, це – реальні дії», – наголосив Віталій Кличко.

Нагадаємо, в понеділок, 4 грудня, у Києві відкрився ХVІI Український муніципальний форум «Децентралізація, прозоре врядування та єдність – основа відновлення України». Цей захід є майданчиком для об’єднання зусиль, досвіду, обговорення важливих питань для життя громад, захисту їхніх інтересів та безпеки, для відновлення та розвитку України.

Форум зібрав представників майже 400 українських громад, депутатів місцевих рад України, депутатів Верховної Ради, представників дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]