Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Земельна комісія підтримала петицію щодо зупинення будівництва на території парку «Юність»

05 квітня 2016 року

Земельна комісія підтримала петицію щодо зупинення будівництва на території парку «Юність»

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування депутати підтримали електронну петицію щодо зупинення будівництва на території парку «Юність».

Автор петиції Віра Тищенко зазначає, що на території парку знаходяться кілька дитячих майданчиків, церква святого Спиридона Триміфунтського УПЦ МП, з 2011 року зелена зона має статус пам'ятника садово-паркового мистецтва місцевого значення. «2-го лютого 2016 року, на територію парку була завезена техніка та робочі, які почали зводити триметровий бетонний паркан на території парку. Виходячи з того, що територію парку, де ростуть сорокарічні дерева обносять величезним парканом є підозра, що там можуть розпочати «грандіозне» будівництво чи то житлового будинку, чи чергового ТЦ», – відмітила Віра Тищенко.

Розглянувши відповідне електронне звернення, депутати профільної комісії підтримали петицію та доручили Департаменту земельних ресурсів, Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища, Департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київради (КМДА), а також Державній архітектурно-будівельній інспекції у місті Києві перевірити факти, викладені у петиції та вжити відповідних заходів.

«Я підняв весь архів документів. Виявилося, що та земельна ділянка, дійсно колись була частиною парку «Юність». Забудовник нам говорить, що буде створювати там і зону для відпочинку, і займатися благоустроєм, однак з 2008 року ніяких робіт у цьому напрямі не проводив», - зазначає голова постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування Олександр Міщенко.

Також депутати постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування звернуться до ГУ Національної поліції в Києві, аби правоохоронці прослідкували, щоб до вияснення всіх обставин, будівельні роботи на майданчику не проводилися.

Нагадаємо, петиція щодо зупинення будівництва на території парку «Юність» набрала 10069 голосів, при мінімально необхідних 10000 і була прийнята до розгляду. Із повним текстом петиції можна ознайомитися за посиланням: https://petition.kievcity.gov.ua/petition/?pid=2251

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]