Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада збільшила доходи та видатки міськбюджету-2015

30 липня 2015 року

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати підтримали проект рішення щодо внесення змін до бюджету міста Києва на 2015 рік.
Відтак, макропоказники бюджету змінилися наступним чином: доходи збільшено з 22,82 млрд грн до 23,172 млрд грн; видатки — з 21,34 млрд грн до 21,358 млрд грн.
Додаткові бюджетні асигнування спеціального фонду бюджету становлять 145,9 млн грн: 110 млн грн на програму соціально-економічного розвитку на 2015 рік, 26,4 млн грн — виплата по зобов'язаннях по кредитних угодах КП “Київпастранс” та КП “Київський метрополітен”, 6,2 млн грн — на придбання обладнання для бюджетних установ, 2,3 млн грн — на придбання лічильників для бюджетних установ.
Додаткові асигнування загального фонду бюджету становлять 105,3 млн грн: 38 млн грн — на компенсацію різниці в тарифах на послуги вивезення побутових відходів, 10 млн грн — обслуговування питних фонтанчиків в закладах освіти, 9,8 млн грн — харчування та пільгові медикаменти для чорнобильців, 6,8 млн грн — дотація по сфері житлово-комунального господарства.
Окрім того, по 1 млн грн виділено на утримання мережі зовнішнього освітлення та на утримання додаткових педагогічних ставок в інклюзивних класах, 2 млн грн будуть направлені на оздоровлення діток киян-учасників АТО, 2,6 млн грн — на впровадження “Єдиної інформаційної системи”, 4,2 млн грн — на утримання бюветних комплексів, 12,8 млн грн буде направлено на погашення заборгованості по програмі “Турбота. Назустріч киянам”, 4,2 млн грн — на ремонт лічильників в бюджетних установах. 12,9 млн грн передбачені на утримання будівлі Київради та інші поточні видатки. Ще 3,482 млн грн будуть направлені на придбання обладнання у зв'язку з відновленням роботи дитсадків в Дарницькому, Деснянському, Дніпровському та Печерському районах.
“Окрім вище зазначеного, деякі депутати звертаються передати частину своїх депутатських фондів Деснянській РДА на ремонт мамографу. Мова йде про депутатів Богдана Ганноху, Павла Тарасюка, Вадима Онофрийчука, Юрія Братищенко, Ярослава Гулея, Олександра Чернікова, Андрія Білозіра”, - додав доповідач, співголова фракції “УДАР-Солідарність”, голова Постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально економічного розвитку Андрій Странніков.
Він також наголосив, що за результатами 7-ми місяців місто вийде на перевиконання бюджету на 5%, а в середині вересня перевиконання може сягнути 1 млрд грн в грошовому еквіваленті.
За прийняття рішення проголосували 77 депутатів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]