Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ розрахувався з внутрішніми боргами та забезпечив економію бюджетних коштів

01 листопада 2016 року, 15:25

Столиця не має внутрішніх боргових зобов’язань. Про це заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. За його словами, ефективне управління боргом дало можливість зекономити на обслуговуванні боргу в 2015 році 388 млн грн. Очікувана економія бюджетних коштів у 2016 році складе 742 млн грн.

«Це говорить про раціональне ставлення до фінансів і розумне фінансове управління, – переконаний перший заступник голови міськдержадміністрації. – Нам вдалося збалансувати місцеву грошову політику та нарешті закласти основи для стабільного, прогнозованого фінансового регулювання. Це означає, що за умови вчасної підготовки, конструктивного обговорення, своєчасного прийняття бюджету на наступний рік ми можемо говорити про продовження такої тенденції і у наступному році. Це, безумовно, дозволить столиці почуватися більш ніж упевнено, та, як завжди, бути прикладом для інших міст», – переконаний Геннадій Пліс.

За його словами, зміни кредитного рейтингу не шкодять фінансовій політиці, яку провадить Київська міська державна адміністрація.

«Ми прекрасно розуміємо, що рейтинги мали б відображати реальну картину, однак на практиці це не завжди так. Столиця виконує свої зобов’язання перед усіма, і ми робитимемо це вчасно і в майбутньому», – підкреслив перший заступник голови КМДА.

Нагадаємо, у вересні одне з рейтингових агентств змінило рейтинг столиці через очікування реструктуризації боргу, яка була прямо передбачена Законом України «Про Державний бюджет України на 2016 рік».

«Але цей борг ми сплатили у повному обсязі», – зауважив Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]