Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці пройшли навчання з ліквідації умовного витоку аміаку

21 вересня 2017 року, 16:44

 

Сьогодні, 21 вересня, на території ПрАТ «Укрриба» пройшли спільні навчання з ліквідації надзвичайної ситуації на хімічно-небезпечному об’єкті. Рятувальники, пожежники та медики продемонстрували чітку взаємодію під час ліквідації умовного витоку аміаку та надання допомоги потерпілим.

Навчання проходило під керівництвом першого заступника голови Солом’янської РДА Володимира Бялковського та начальника управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Романа Ткачука.

За задумом, на території ПрАТ «Укрриба» внаслідок тріщини шва лінійного ресиверу № 1 конденсаторного цеху стався вилив 750 кг зрідженого аміаку. За попередніми даними, отруєння аміаком отримали 2 особи. Після отримання сигналу в диспетчерській станції працівники оперативно розгорнули штаб із ліквідації наслідків аварії. За декілька хвилин на місце події прибули рятувальники Солом’янської РУ ГУ ДСНС України у м. Києві, рятувальники КАРС «Київська служба порятунку» та «Мобільного рятувального центру ДСНС України», медичні працівники.

Рятувальники обстежили зону зараження, знайшли потерпілих, перенесли їх у безпечне місце і передали медикам. Щоб знизити концентрацію парів хлору, фахівці облаштували водяну завісу та провели знезаражувальні заходи.

«Усі учасники навчання діяли як єдиний механізм – злагоджено та професійно. Впевнені, що в разі настання такої надзвичайної ситуації рятувальні служби міста впораються, ліквідують загрозу та врятують усіх постраждалих. Єдине побажання, щоб такі надзвичайні ситуації відбувались лише в рамках навчань», – прокоментував Роман Ткачук.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]