Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

8 листопада бюджетна комісія Київради знову розгляне новий порядок нарахування та сплати пайової участі

07 листопада 2016 року, 17:34

8 листопада на засіданні постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку розглянуть проект рішення Київської міської ради «Про затвердження Тимчасового порядку залучення, розрахунку розмірів і використання коштів пайової участі замовників у створенні і розвитку соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури м. Києва».

Документ тривалий час перебував на розгляді бюджетної комісії Київради. На останньому засіданні, 18 жовтня, члени комісії не набрали достатньої кількості голосів на підтримку документу, який без правок та пропозицій комісії було направлено на юридичне управління КМДА. Із висновками юристів проект Тимчасового порядку повернуся до бюджетної комісії, і на цей раз депутати знову спробують розглянути документ.

Громадськість та розробники Тимчасового порядку з Антикорупційної ради при Київському міському голові та «РПР для Київ» очікують остаточного рішення депутатів комісії щодо Тимчасового порядку.

Початок засідання комісії о 10:00.

Акредитація представників ЗМІ за телефоном: 202-76-95.

Місце проведення: вул. Хрещатик, 36, сесійна зала засідань Київради (4 поверх).

 

Довідково (Про новий порядок розрахунку та сплати пайової участі).

Тимчасовий порядок передбачає запровадження механізмів прозорого розрахунку, нарахування та сплати пайової участі замовниками будівництва, знижує ставки для забудовників нежитлової нерухомості до 4%. Документ також фактично позбавляє забудовників будь-яких можливостей уникнути сплати пайової участі. У разі, якщо Тимчасовий порядок ухвалять депутати Київради, кожен забудовник буде зобов’язаний сплачувати до бюджету міста внесок на розвиток міської інфраструктури. Розробники Тимчасового порядку також враховували основні корупційні ризики у процесі нарахування розміру пайової участі, суттєво спростивши формулу її розрахунку.

Детальніше про пайову участь:

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]