Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Керівники Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА одні з перших в Україні пройшли сертифікацію Міністерства фінансів

01 лютого 2024 року, 11:12

Керівниця Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА Оксана Колтик та один із її заступників Олександр Богун стали одними з перших внутрішніх аудиторів публічного сектору в Україні, які пройшли сертифікацію, організовану Міністерством фінансів.

Загалом сертифікацію наразі пройшли 36 осіб. Перевірка відбулась відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 12 січня 2022 року № 12 «Про запровадження сертифікації працівників підрозділів внутрішнього аудиту».

Нагадаємо, що одне з основних завдань цього Департаменту є запобігання фактам незаконного, неефективного та нерезультативного використання бюджетних коштів структурними підрозділами Київради, Київської міської державної адміністрації, комунальними підприємствами, установами, організаціями та суб’єктами, що використовують майно, кошти та іншу власність столичної громади. Із цією метою Департамент готує незалежні висновки і рекомендації після проведення внутрішніх аудитів, моніторингів, аналізів та інших контрольних заходів.

Департамент має низку стратегічних цілей, які планує виконати протягом 2024-2025 років. Зокрема, створити систему внутрішнього аудиту з урахуванням європейського досвіду, посилити контроль за реагуванням на аудиторські рекомендації, забезпечити належний кваліфікаційний рівень і набуття практичних навичок та знань фахівцями Департаменту. Крім того, у планах автоматизувати елементи «Системи внутрішнього контролю» на базі порталу «Київаудит», мінімізувати суб’єктивний підхід та упередженість під час вибіркового моніторингу закупівель, визначити алгоритм дій щодо моніторингу ризиків у сфері земельних відносин тощо.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]