Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Інвестиції в людський капітал – найнеобхідніші та найбільш виправдані – Ганна Старостенко

08 грудня 2016 року, 18:03

У 2016 році міська влада витратила майже 2 мільярди гривень на будівництво в соціальній сфері. Повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

«Інвестиції в людський капітал наразі є найнеобхіднішими та найбільш виправданими. Тільки освічене та здорове суспільство є тією продуктивною силою, яка створює національне багатство країни. Київ як сучасне європейське місто визначило освіту головним напрямом інвестування. У 2016 році ми витратили майже 2 мільярди грн на будівництво в гуманітарній сфері», – сказала Ганна Старостенко.

За її словами, за ініціативи Віталія Кличка цього року в столиці було проведено капітальний ремонт із заміною обладнання 98 шкільних спортивних залів, на суму понад 134,5 мільйона гривень. Також міська влада взяла на себе фінансування харчування школярів початкових класів та учнів 5-11 класів пільгових категорій.

«За рік нам вдалося відкрити майже 2000 нових місць для дошкільнят. Київ став лідером серед українських міст щодо рівня впровадження інклюзії у освітніх закладах – лише в 2016 році було відкрито 55 груп з інклюзивним навчанням у садках, і ще 136 класів у школах інклюзивних класах та 71 спеціальний клас», – повідомила заступник голови КМДА.

Не залишився без уваги і фінансової підтримки жоден заклад освіти та культури Києва. Зокрема, було відновлено роботу кінотеатрів «Промінь» та «Жовтень», триває модернізація кінотеатрів комунальної власності.

«Вперше за довгі роки фонди публічних бібліотек поповнилися книгами майже на 1,6 млн грн. Також місто оновило інструменти в своїй музичній перлині – Київському інститут музики ім. Р. М. Глієра. Це лише частина наших досягнень. Ми надалі будемо підвищувати культурний та освітній рівень киян, розвивати спорт і науку», – резюмувала Ганна Старостенко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]