Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Капітальні видатки на соціально-економічний розвиток столиці на 2017 рік зменшать на 24%

01 грудня 2016 року, 18:25

Капітальні видатки на соціально-економічний розвиток столиці на 2017 рік зменшать на 24%. Із них на капітальні вкладення асигновані 5 млрд 94,9 млн грн.

1 грудня 2016 року Київрада прийняла до розгляду проект Програми соціально-економічного розвитку столиці та бюджет на 2017 рік. Згідно з проектом, наступного року зберігатиметься соціальна спрямованість соціально-економічного розвитку на стимулювання економічного розвитку міського господарства.

Директор Департаменту економіки та інвестицій Світлана Принада зазначила, що відповідно до презентації Проекту у рамках прогнозних показників соціально-економічного розвитку Києва, найбільший відсоток капітальних видатків планується витратити на розвиток транспортної галузі (46,3% або 2358,2 млн грн) і житлово-комунальної галузі (22,9% чи 1167 млн грн). Для галузі освіти передбачено 662,6 млн грн, охорони здоров’я, соціального захисту і спорту – 444 млн грн, культури – 279,3 млн грн, на інші галузі – 183,8 млн грн.

За словами Світлани Принади, серед основних нових проектів щодо об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури є будівництво під’їзної автомобільної дороги від Червонозоряного проспекту до аеропорту «Київ» (Жуляни), будівництво Подільського мостового переходу через річку Дніпро, реконструкція проспекту Бажана, реконструкція транспортного вузла на правобережних підходах до Південного мосту зі з’їздами з вул. Саперно-Слобідської на Столичне шосе, реконструкція та будівництво трамвайної лінії від вул. Гната Юри до ЗАТ «Кисневий завод», реконструкція трамвайних ліній на вул. Глибочицькій і на вул. Дмитрівській, реконструкція транспортного вузла на перетині просп. Перемоги з вул. Щербакова. Планується також придбати наступного року 59 автобусів (300 млн грн), 16 тролейбусів і 2 трамвайних вагони (188,5 млн грн).

Проектом Програми передбачені й заходи в рамках підготовки до пісенного конкурсу «Євробачення-2017» (понад витрат, визначених у проекті бюджету). Зокрема, 24,6 млн грн мають спрямувати на придбання інформаційних центрів, павільйонів очікування, капремонт об’єктів метрополітену, капремонт мережі зовнішнього освітлення та архітектурно-декоративного підсвічування.

Загалом 53,4 млн грн планується витратити на впровадження енергозберігаючих технологій у житлових будинках і бюджетних закладах, 78,1 млн грн – на модернізацію ліфтів, 115,3 млн грн – на спорудження 13 об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства (в тому числі 46,1 млн грн – на будівництво другої нитки Головного міського каналізаційного колектору), 20 млн грн – на реконструкцію Бортницької станції аерації і 20 млн грн – на реконструкцію дамб мулових полів № 1 та № 2.

Окрім того, передбачено 56,5 млн грн на реконструкцію і капітальний ремонт парків і скверів (Оболонь, Вічної Слави, Юність, Сирецький, біля озера Тельбіна тощо), 22,1 млн грн – будівництво насосних станцій і влаштування поливально-зрошувальної мережі, 25,0 млн грн – на придбання техніки для догляду за зеленими зонами, 10,1 млн грн – на реконструкцію очисних та інженерних споруд та пляжів (озера Тельбін, Опечень, Труханів, Долобецький тощо), 13 млн грн – на капітальний ремонт елементів благоустрою зон відпочинку та розчистку водойм, 6,5 млн грн – на придбання техніки для утримання та обслуговування земель водного фонду і рятування людей на воді тощо.

Фінансуватимуться й проведення протиаварійних робіт на 10-ти найбільш зсувонебезпечних ділянках Києва, покращення екологічного стану навколишнього середовища та умов проживання мешканців столиці й прилеглих селищ.

Після доопрацювання та узагальнення пропозицій депутатів і громадськості проект програми буде винесено для розгляду на наступному пленарному засіданні Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]