Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Механізм реалізації Бюджету участі у Києві найпростіший серед усіх українських міст, - В.Слончак

16 грудня 2016 року

Процедура реалізації проектів Бюджету участі у Києві є найпростішою серед усіх українських міст.

Про це під час Першого всеукраїнського форуму «Громадський бюджет. Міста для людей» у Львові заявив начальник Управління правового забезпечення діяльності Київської міської ради Володимир Слончак.

«Особливу увагу під час форуму було звернено на досвід реалізації Бюджету участі у столиці. На етапі реалізації він є найпростішим серед усіх міст. У більшості з них створюють допоміжні органи, тоді як ми відійшли від такого процедурного ускладнення. Хоча це аж ніяк не позначиться на врахуванні думки громадськості. Ми будемо прислухатись до усіх громадян та громадських організацій. Проекти будуть обирати люди, а не чиновники», - зазначив Володимр Слончак.

Він нагадав, що столичному Бюджеті на 2017 рік було закладено 50 мільйонів гривень на реалізацію проектів, запропонованих киянами в рамках Бюджету участі.

Також В.Слончак підкреслив, що столиця є рекордсменом за кількістю поданих проектів.

“І хоча це багато у чому пов’язано з масштабами міста, та все ж рівень участі громадськості надзвичайно високий. Мешканці міста повністю готові, займатися цими проектами”, - додав фахівець.

Разом зі В.Слончаком участь у форумі взяли начальник Управління з питань децентралізації, розвитку місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків Київради Марина Чернишова та начальник Управління забезпечення діяльності заступника міського голови – секретаря Київради Ганна Гаршина.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]