Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Торговельна комісія створить консультативно-експертну групу щодо переформатування зооринку на Куренівці

18 лютого 2016 року

Торговельна комісія створить консультативно-експертну групу щодо переформатування зооринку на Куренівці

Вчора на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики депутати розглянули петицію “Щодо переформатування “Пташиного ринку” на Куренівці”.

Авторка електронної петиції Світлана Костецька звернулася з проханням переформатувати чи закрити “Пташиний ринок”, де за її словами “тварини - звичайний товар, який масово гине від холоду, голоду чи під колесами електричок».

Профільна комісія, одразу після доручення міського голови розглянути відповідну петицію в установленому порядку, створила робочу групу, де було напрацьовано ряд пропозицій та рекомендацій щодо вирішення питань, які порушуються в електронному зверненні.

Обговоривши запропоновані механізми на засіданні комісії із громадськими активістами, зоозахисниками та керівництвом ринку на Куренівці, депутати прийняли наступні рішення:

1. Створити консультативно-експертну групу по напрацюванню дорожньої карти по переформатуванню зооринку на Куренівці.
2. Провести громадську експертизу щодо утримання тварин на території ринку на предмет дотримання чинного законодавства та інших нормативно-правових актів. Зокрема інспектуватимуть санітарний стан території, утримання птахів та тварин, роботу ветеринарної служби, обладнання торгових місць, регулярне проведення дезінфекції ринку. До участі в експертизі будуть залучені представники всіх зацікавлених сторін - члени громадських об'єднань, керівництво зооринку та члени постійної комісії Київради з питань екологічної політики, а також з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики. Відповідна комісія також розгляне питання перекупки тварин та наявність відповідної документації, реєстрацію екзотичних тварин, питання контролю за хворобами тварин, питання електропостачання, водопостачання та обігріву.
3. Звернутися до Департаменту поліції м. Києва з проханням навести порядок у частині несанкціонованої торгівлі тваринами за територією ринку.
4. Доручити дирекції “Пташиного ринку” розробити власний план благоустрою ринку, враховуючи специфіку торгівлі.
5. Розглянути можливість будівництва критого приміщення для організації даного виду торгівлі.
6. Рекомендувати звернутись представникам громадськості до постійної комісії Київради з питань освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту розглянути питання про запровадження обов'язкових уроків у школах по екологічному вихованню школярів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]