Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Столична влада виносить на громадське обговорення нову редакцію Стратегії розвитку Києва»

09 листопада 2016 року, 18:43

Столична влада розробила нову редакцію Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року і виносить її на громадське обговорення. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

«Київська влада розробила нову редакцію Стратегії розвитку міста Києва і виносить її на громадське обговорення. Ми запрошуємо всіх киян, а також науковців, експертів, представників професійних та громадських об’єднань до участі в цьому процесі», – зазначив Віталій Кличко.

Мер зауважив, що необхідність перегляду Стратегії, затвердженої Київською міською радою у 2011 році, викликана вимогами часу. Крім того, важливим є питання забезпечення відповідності чинної Стратегії вимогам ухвалених нормативно-правових актів (у частині структуризації цілей, завдань, оцінки досягнення результатів), а також її гармонізації із державними документами стратегічного характеру, зокрема Державною стратегією регіонального розвитку на період до 2020 року.

Так, у 2015 році було прийнято Закон України «Про засади державної регіональної політики», яким передбачається розробка регіональних стратегій розвитку АР Крим і областей, міст Києва та Севастополя, причому вони мають відповідати Державній стратегії регіонального розвитку України. А чинна Стратегія Києва-2025 не відповідає ні цьому закону, ні Державній стратегії.

«Я прошу киян долучитися до обговорення проекту Стратегії і надавати свої пропозиції щодо того, яким вони хочуть бачити Київ. Ми сподіваємося, що нова редакція Стратегії стане дорожньою картою для подальшого розвитку нашого міста – європейської столиці – Києва», – зазначив Віталій Кличко.

Проект Стратегії вже опублікований на сторінці Департаменту економіки та інвестицій – рубрика «Стратегічний розвиток» та у розділі Е-місто – рубрика «Громадське обговорення проектів нормативно-правових актів».

Зазначимо, що громадське обговорення нової редакції Стратегії триває з 10 до 30 листопада 2016 року.

Надавати пропозиції можна за формою:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSci1jtFUqIjuTeuYWPWv99cusroEerA48btkdwyb6e4qp2ajg/viewform.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]